Een vloerkleed is niet zomaar een lap stof op de vloer. Het heeft bepaalde kenmerken waarmee het je interieur echt kan veranderen. Het kan de vibe van een hele kamer aanpassen. Als je het juiste vloerkleed kiest, meng je comfort en pracht samen. Dit maakt je huis niet alleen mooier, maar ook gezelliger. Laten we eens kijken waar je op moet letten bij het maken van een keuze.

Het doel van het vloerkleed

Voordat je op pad gaat om Volero vloerkleden te scoren, moet je eerst bedenken waarvoor je het eigenlijk wilt hebben. Wil je je huis warmer en knusser maken? Of wil je gewoon een cool item in je interieur? Misschien zoek je iets om het geluid in de kamer zachter te maken, of om je vloer te beschermen tegen krassen van meubels. Als je weet waarvoor je het vloerkleed wilt gebruiken, kun je beter gaan zoeken naar de juiste soorten.

Hoogpolig of laagpolig?

Bij het uitkiezen van een vloerkleed is de dikte ervan belangrijk. Een hoogpolig vloerkleed is mega zacht en lekker warm aan je voeten. Een laagpolig vloerkleed is daarentegen makkelijker schoon te houden, vooral als je kids of huisdieren hebt. Wat jij mooi vindt en hoe jouw gezin in elkaar zit, spelen een rol in je keuze. Denk ook na over hoe je de ruimte wilt laten voelen. Kijk eens bij Volero Amsterdam voor inspiratie.

De juiste afmeting

Het formaat van je vloerkleed is mega belangrijk voor een toffe uitstraling. Een te klein kleed kan verdwalen in een grote kamer, terwijl een joekel van een kleed juist alles kan opslokken. Hier is een simpele regel: kies een kleed dat groot genoeg is om onder je belangrijkste meubels te passen, zoals je bank en salontafel. Dit maakt je ruimte lekker samenhangend en lijkt optisch ook groter.

Kleur en stijl

Bij je keuze moet je ook rekening houden met de kleur en stijl. Kijk naar de kleuren en patronen die je al in je huis hebt. Wil je een knallend kleed dat iedereen ziet, of liever iets subtieler dat andere spullen in je kamer benadrukt? Zorg dat de kleur en stijl matchen met de rest van je inrichting voor een samenhangende look.

Passend bij je vloertype

Heb je een lichte vloer, zoals laminaat of vinyl? Dan moet je echt een vloerkleed uitzoeken dat goed matcht met de kleur en stijl van je vloer. Voor zo’n lichte vloer zijn natuurlijke tinten, zoals jute vloerkleden, top. Die voegen warmte en een aards gevoel toe aan de ruimte. Het juiste vloerkleed kiezen kan je interieur enorm veranderen. Denk aan het doel, de dikte, maat, kleur en zelfs je type vloer. Met deze tips ben je al goed op weg om het perfecte vloerkleed te vinden!